~

Gizlilik Politikası

Biz kimiz

Her tür yazılı, görsel ve işitsel materyali tercüme ediyoruz.

Web sitemizin adresi: https://arapcaturkce.net

Hangi bilgileri toplarız

Aşağıdaki kişisel ve kurumsal bilgileri tercüme yapmak ve yaptırmak amacıyla toplayıp saklayabilir, müşteri talebine göre silebiliriz.

  • Yazılı metin niteliğinde tercüme edilecek kişisel, kurumsal veya ticari amaçlı her tür yazılı materyal
  • Sözlü niteliğinde simültane veya ardıl olarak tercüme edilecek görüşmeler, ziyaretler, konferanslar ve her tür sözel içerik
  • Lokalizasyon niteliğinde tercüme edilecek uygulama, yazılım, çizim ve her tür sanal içerik
  • Seslendirme niteliğinde video vb. her tür sözlü içerik
  • Altyazı niteliğinde her tür görsel içerik
  • Çeviri, tercüme ve dil hizmetleri niteliğindeki her tür hizmet ile ilgili bilgi
  • İş ilişkisi çerçevesinde elde edilen her tür kişisel, kurumsal ve ticari nitelikteki bilgiler
  • Tercüman başvuru formu ve iletişim formu vs. formlar aracılığıyla elde edilen bilgiler

Dosya transferi

Dosya transferleri güvenli müşteri sayfalarımız üzerinden yapılır. Dosyalarınızı websitemizde yer alan müşteri sayfanız üzerinden doğrudan bize gönderebilirsiniz. Aynı şekilde tercümanlarımız da çevirileri sitemizde yer alan sayfaları üzerinden yaparlar. Sakladığımız bilgilerin ve belgelerin korunması için bilgi güvenliği alanındaki gelişmeleri takip ediyoruz.

Kişisel bilgilerin tanımı

Kişisel Bilgiler isim, yaş, cinsiyet, adres, e-posta adresi, telefon numarası, doğum tarihi, eğitim durumu, meslek ve bir kişiyi tanımlayan diğer tüm bilgileri içerir.

Kişisel bilgilerin toplanması

İzin almaksızın kişisel bilgiler toplanmaz. Kişisel bilgiler ancak kullanıcının kendi rızası doğrultusunda toplanır.

Kişisel bilgilerin kullanım amaçları

  • Hizmet ve verimliliği artırma
  • Proje alındıktan sonra tercümanı seçme
  • Alacakların ve borçların yönetimi
  • Ödemelerin yapılması
  • Vergi ve sigorta yükümlülüklerinin yönetimi
  • Tercüman CV’lerinin müşterilerle paylaşımı
  • Tercüman veya müşterilerle yapılacak sözleşmelerde kullanma
  • Bilgi veya uyarılar gönderme
  • İşle ilgili verilerin araştırılması ve değerlendirilmesi
  • Araştırmalara ve soruşturmalara cevap verme
  • İptal işlemlerinin yönetimi
  • Yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi
  • Tercüman ve müşterilerle hizmetlerin zamanında ve uygun şekilde yürütülmesi

Kişisel Bilgilerin Değiştirilmesi

Kişisel bilgilerinizi değiştirmek istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/ Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.

Ortam

Görselleri web sitesine yüklerseniz, gömülmüş konum verileri (EXIF GPS) içeren görseller yüklemekten kaçınmalısınız. Web sitesi ziyaretçileri, web sitesindeki görsellerden herhangi bir konum bilgisini indirip çıkarabilir.

İletişim formları

Sitemizdeki formlar aracılığıyla veri toplama amaçlı olarak, kişinin kendi isteğine bağlı olarak paylaştığı bilgiler toplanır.

Çerezler

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Bir hesabınız varsa ve bu siteye giriş yaparsanız, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

Kullanıcılarımızın kayıt bilgilerini tekrar tekrar girmelerini önlemek ve siteyi daha rahat kullanılabilir hale getirmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Çerezler kullanıcıların kimliğinin tespit edilmesine yol açmaz. Pencere veya tarayıcı kapatıldığı anda çerezlerin işlevi biter ve her yeni ziyarette tekrar oluşturulur.

Log Dosyaları

Sitenin yönetimi, hizmet çeşitliliğini arttırmak, yeni eğilimleri görmek, kullanıcı hareketlerini izlemek, kullanımı arttırmak için demografik bilgi toplama amacıyla IP adreslerini kullanır. IP adresleri kullanıcıların kimliğini tespit etme imkanı vermez.

Bağlantılar

Bu siteden başka sitelere bağlantılar vardır. Sitemiz, bu siteden bağlantı verilen diğer sitelerin içeriğinden ve gizlilik politikalarından sorumlu değildir.

Diğer sitelerden gömülen içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, resimler, makaleler, vb.) Içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkleşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Verinizi kimlerle paylaşıyoruz

Verileriniz sadece tercüme amacıyla tercümanlar ve iş koordinasyonu amacıyla kendi bünyemizde çalışanlar ile paylaşılır. Tercüme dışı amaçlarla -yargı kararı olmadıkça- kesinlikle paylaşılmaz ve güvenli ortamda saklanır. Gerekirse müşteri ile gizlilik sözleşmesi imzalanır. Verilerin paylaşıldığı 3. kişiler bu verileri korumaktan sorumludur.

Verilerinizi ne kadar süre tutarız

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri sunucu koşullarının öngördüğü sürelerde saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz. Tercüme konusu veriler ise en fazla 1 (bir) yıl süreyle saklanır. Daha sonra imha edilir.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Verileriniz üzerindeki haklarınız neler

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

Verinizi nereye gönderiyoruz

Tercüme konusu veriler yalnızca tercümanlara gönderilir. Başka 3. kişilerle paylaşılmaz. Tercümanlar söz konusu bu verileri korumaktan sorumludur.

Ziyaretçi yorumları otomatik istenmeyen yorum algılama servisi aracılığıyla kontrol edilebilir.

İletişim bilgileriniz

İletişim bilgileriniz 3. kişilerle paylaşılmaz. İletişim bilgilerinizin silinmesini dilediğiniz zaman isteyebilirsiniz.

Ek bilgi

Sitemizde online alışveriş seçeneği bulunmadığından kredi kartı ve banka hesap bilgilerinizi talep etmeyiz.

Verinizi nasıl koruyoruz

Web sitemiz üzerinde formlar aracılığıyla elde edilen bilgiler dışında hiçbir veri tutulmaz.

Sitemiz, tarafımızdan talep eden tüm şahıs, kurum, kuruluş ya da şirketlerle gizlilik sözleşmesi imzalamaktadır. Müşteri tarafından paylaşılan her türlü bilgi, dosya, veri ve içerikleri (akademik makale, fikir, proje, buluş, iş, metot, ilerleme ve patent, telif hakkı, marka, müşteri listeleri, müşteri kontratlarının isimleri, iş planları, teknik veriler, ürün fikirleri, personel, kontratlar ve mali bilgiler, ticari sır ya da diğer yasal korunmaya konu olan ya da olmayan her türlü yenilik, ticari, mali ve teknik bilgiler ve konuşma dökümleri) hiçbir koşulda farklı bir amaçla kullanmayacağımızı, dağıtmayacağımızı ve üçüncü kişilerle paylaşmayacağımızı beyan ve taahhüt ederiz.

Gerekli gördüğümüz takdirde hizmet sözleşmesindeki yükümlülükleri yerine getirebilmek amacıyla aldığımız bilgi ve belgeleri üçüncü şahıslarla paylaşmak durumunda olabiliriz. Yalnızca bu koşul altında yapılan paylaşım eylemi bu sözleşmeye aykırılık olarak telakki edilmeyecektir.

Tercüme konusu veri, müşterinin özel talebi olmadıkça, özel veri kabul edilmez. Size özel bilgilerinizi vermeniz durumunda, bu bilgiler, sizin haberiniz veya onayınız olmadan ya da yasal yükümlülük altında bulunmadığı sürece üçüncü bir şahıs veya firma ile paylaşılmayacaktır. Bu bilgiler, güvenlik ve gizlilik içinde korunacaktır.

Sitemizdeki bilgiler, yürürlükteki mevzuatlara uygun şekilde hazırlanmış olup mevzuat ve uygulamada olabilecek değişiklikler söz konusu bilgilerin doğruluğunu etkileyebilecektir. Bu bilgiler, kullanıcıların faydalanması amacıyla sunulmuş olup kesinlikle ulusal yetkili otoriteler nezdinde kayıt güvencesi anlamına gelmemektedir.

Sitemizin kullanımı sırasında oluşabilecek herhangi bir hata, kesinti, bilgi naklinde gecikme, bilgisayar virüsü, hat ve/veya sistem arızası sonucunda ortaya çıkabilecek doğrudan veya dolaylı zarar ve masraflardan sorumlu değiliz.

Sitemiz üçüncü şahıslar tarafından idare edilen internet sitelerine bağlantılar ve yönlendiriciler sağlayabilir ve bu sitelerin içeriklerini denetlenmediğinden bu sitelerin kullanımından doğabilecek her türlü zararlara karşı tarafımızdan hiçbir garanti verilmemektedir.

İlgili mevzuat gereğince, titizlik, bağlılık, tarafsızlık ve gizlilik esasları çerçevesinde hizmet vermekteyiz. Etkin, kaliteli ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda çeviri hizmeti verebilmek için, yasal zorunluluk durumları haricinde bazı bilgileri müşterilerimizden temin ederek işlemekteyiz. Ancak söz konusu bilgilerden, kişisel veri niteliğinde olanları yasal bir zorunluluk ya da kişisel veri sahibinin izni olmadığı sürece herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluş ile paylaşmamaktayız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Kuruluşumuz Veri Sorumlusu olup 11. Madde kapsamında 0850 352 7870 numaralı telefondan ya da info@arapcaturkce.net adresi üzerinden başvurarak aşağıdaki haklarınızı kullanabilirsiniz:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Gizlilik politikamız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, bizimle her zaman 0850 352 7870 numaralı telefondan ya da info@arapcaturkce.net adresi üzerinden bağlantıya geçebilirsiniz.

Gizlilik Politikasının Değiştirilmesi

Gizlilik Politikasının içeriği ihtiyaç halinde değiştirilebilir. Bu siteyi kullanırken lütfen en güncel sürümü dikkate alınız.

5/5 (1 Review)

Pin It on Pinterest

Share This